През месец юли догодина  се очаква да бъде готов северният

...
През месец юли догодина  се очаква да бъде готов северният
Коментари Харесай

Много добра новина! Догодина пътуването до морето ще е песен, край на тапите!

 През месец юли догодина  се чака да бъде подготвен северният обходен път на Бургас, който ще изведе трафика от Автомагистрала " Тракия “, заобикаляйки града. Така за новия туристически сезон, пътуващите към курортите северно от Бургас, както и тези към Варна, ще минават през напълно нов маршрут, като от София до Слънчев бряг ще се движим по автомагистрала и четирилентов път, без тапи.

В това се увери заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Граматиков, който през днешния ден инспектира обекта, дружно с шефа на  Областно пътно ръководство – Бургас инж. Митко Порязов и Иван Иванов – изпълнителен шеф на компанията реализатор " Пътстрой ВДХ “-Бургас ЕООД и регионалния шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Към днешна дата е прокарано на стадий " земно легло “ към 90% от трасето, което е с обща дължина 4,7 км. На обекта се работи интензивно, не е спирано, каквато теза постановат някогашните ръководещи “, установи зам.-министър Граматиков, който беседва и с служащите, които му споделиха задоволството от работата си. В напреднала фаза е строителството на надлеза над Автомагистрала " Тракия “, както и пътен възел вид " тромпет “ в посока Сарафово. Изпълнени са изкопно-насипни работи, положени са дренажни и отводнителни системи, колектор, водостоци и други Строят се и плануваните по плана местни платна. Отсечката   ще бъде с две платна, с по две ленти за придвижване. Планирани са общо 4 пътни възела. Стойността на плана е 57 млн.лв. с Данък добавена стойност, обезпечени от държавния бюджет.

" Изключително съм удовлетворен от това, което виждам, а то е, че строителството не е спирано, то се извършва в период, всичко е разплатено “, съобщи зам.-министър Граматиков и категорично акцентира, че строителните действия не престават с нужните темпове. Той се ангажира да спомага за издаване на разрешителните за градеж, нужни за пренасяне на инженерните мрежи по трасето – електропроводи, водопроводи и оптична мрежа.

" Три от четирите огромни уреди по трасето към този момент са построени, което  е значимо за напредъка на плана. Със северния обход ще разтоварим входа на Бургас и ще се облекчи придвижването “, съобщи инж. Митко Порязов. Той  осведоми, че е планувано и създаване на улично осветяване по целия път.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР